Η διατροφή στην Ελλάδα από την προϊστορία μέχρι
σήμερα, είναι παραγωγή του ΣΚΑΪ σε συνεργασία με τη
δημιουργική ομάδα της Anemon Productiοns και την επιστημονική υποστήριξη
και χρηματοδότηση του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση.
Η σειρά ντοκιμαντέρ παρουσιάζει την εξέλιξη της διατροφής στον ελλαδικό χώρο και τη Μεσόγειο, σε πέντε ωριαία επεισόδια που διαρθρώνονται χρονολογικά από τα προϊστορικά χρόνια, την Αρχαιότητα, το Βυζάντιο, τα Οθωμανικά χρόνια, την ίδρυση του νεοελληνικού κράτους, ως και τη σύγχρονη Ελλάδα. Πώς άλλαξαν οι τροφές, τα σκεύη και οι διατροφικές συνήθειες στον ελλαδικό χώρο ανά τους αιώνες; Πόσο μας επηρέασαν άλλοι πολιτισμοί και πώς τους επηρεάσαμε; Τι έτρωγε ο απλός κόσμος στην αρχαιότητα και το Βυζάντιο; Τι σχέση έχουν οι Άραβες, οι Οθωμανοί, οι Ιταλοί και οι Γάλλοι με την ελληνική κουζίνα; Ποίες είναι οι αλήθειες και οι μύθοι της «Μεσογειακής διατροφής»;
Αυτά είναι μόνο μερικά από τα ερωτήματα που θα απαντηθούν σε αυτό το σπάνιο για τα ελληνικά δεδομένα τηλεοπτικό εγχείρημα. Η σειρά περιλαμβάνει συνεντεύξεις με σημαντικούς Έλληνες και ξένους επιστήμονες, ερευνητές και ειδικούς της διατροφής, που φωτίζουν άγνωστες πτυχές της εξέλιξης των τροφών και της μαγειρικής, καθώς και τις πολιτιστικές επιρροές που αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της ελληνικής διατροφής και ταυτότητας.
Η σειρά ντοκιμαντέρ παρουσιάζει την εξέλιξη της διατροφής στον ελλαδικό χώρο και τη Μεσόγειο, σε πέντε ωριαία επεισόδια που διαρθρώνονται χρονολογικά από τα προϊστορικά χρόνια, την Αρχαιότητα, το Βυζάντιο, τα Οθωμανικά χρόνια, την ίδρυση του νεοελληνικού κράτους, ως και τη σύγχρονη Ελλάδα. Πώς άλλαξαν οι τροφές, τα σκεύη και οι διατροφικές συνήθειες στον ελλαδικό χώρο ανά τους αιώνες; Πόσο μας επηρέασαν άλλοι πολιτισμοί και πώς τους επηρεάσαμε; Τι έτρωγε ο απλός κόσμος στην αρχαιότητα και το Βυζάντιο; Τι σχέση έχουν οι Άραβες, οι Οθωμανοί, οι Ιταλοί και οι Γάλλοι με την ελληνική κουζίνα; Ποίες είναι οι αλήθειες και οι μύθοι της «Μεσογειακής διατροφής»;
Αυτά είναι μόνο μερικά από τα ερωτήματα που θα απαντηθούν σε αυτό το σπάνιο για τα ελληνικά δεδομένα τηλεοπτικό εγχείρημα. Η σειρά περιλαμβάνει συνεντεύξεις με σημαντικούς Έλληνες και ξένους επιστήμονες, ερευνητές και ειδικούς της διατροφής, που φωτίζουν άγνωστες πτυχές της εξέλιξης των τροφών και της μαγειρικής, καθώς και τις πολιτιστικές επιρροές που αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της ελληνικής διατροφής και ταυτότητας.
Το Ταξίδι της Τροφής, 1ο επεισόδιο: "ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΓΕΥΜΑ"
Το πρώτο επεισόδιο, με τίτλο "Το πρώτο γεύμα" αποκαλύπτει πώς η αναζήτηση και η διαχείριση της τροφής ήταν η κινητήριος δύναμη στη διαμόρφωση του κόσμου μας.
Η διατροφή στην Ελλάδα από την προϊστορία μέχρι σήμερα, είναι παραγωγή του ΣΚΑΪ σε συνεργασία με τη δημιουργική ομάδα της Anemon Productiοns και την επιστημονική υποστήριξη και χρηματοδότηση του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση.
Η σειρά ντοκιμαντέρ παρουσιάζει την εξέλιξη της διατροφής στον ελλαδικό χώρο και τη Μεσόγειο, σε πέντε ωριαία επεισόδια που διαρθρώνονται χρονολογικά από τα προϊστορικά χρόνια, την Αρχαιότητα, το Βυζάντιο, τα Οθωμανικά χρόνια, την ίδρυση του νεοελληνικού κράτους, ως και τη σύγχρονη Ελλάδα. Πώς άλλαξαν οι τροφές, τα σκεύη και οι διατροφικές συνήθειες στον ελλαδικό χώρο ανά τους αιώνες; Πόσο μας επηρέασαν άλλοι πολιτισμοί και πώς τους επηρεάσαμε; Τι έτρωγε ο απλός κόσμος στην αρχαιότητα και το Βυζάντιο; Τι σχέση έχουν οι Άραβες, οι Οθωμανοί, οι Ιταλοί και οι Γάλλοι με την ελληνική κουζίνα; Ποίες είναι οι αλήθειες και οι μύθοι της «Μεσογειακής διατροφής»;
Αυτά είναι μόνο μερικά από τα ερωτήματα που θα απαντηθούν σε αυτό το σπάνιο για τα ελληνικά δεδομένα τηλεοπτικό εγχείρημα. Η σειρά περιλαμβάνει συνεντεύξεις με σημαντικούς Έλληνες και ξένους επιστήμονες, ερευνητές και ειδικούς της διατροφής, που φωτίζουν άγνωστες πτυχές της εξέλιξης των τροφών και της μαγειρικής, καθώς και τις πολιτιστικές επιρροές που αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της ελληνικής διατροφής και ταυτότητας.
ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΗΣ ΤΡΟΦΗΣ 2 "Η ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ"
Το δεύτερο επεισόδιο με τίτλο "Η αρχή της γαστρονομίας" μας ταξιδεύει από την αρχαία Αθήνα και Σπάρτη μέχρι τον Μέγα Αλέξανδρο και τη ρωμαϊκή Δήλο, για να δούμε πώς η επαφή με διαφορετικούς λαούς έφερε την παγκοσμιοποίηση στη διατροφή μας.
Η διατροφή στην Ελλάδα από την προϊστορία μέχρι σήμερα, είναι παραγωγή του ΣΚΑΪ σε συνεργασία με τη δημιουργική ομάδα της Anemon Productiοns και την επιστημονική υποστήριξη και χρηματοδότηση του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση.
Η σειρά ντοκιμαντέρ παρουσιάζει την εξέλιξη της διατροφής στον ελλαδικό χώρο και τη Μεσόγειο, σε πέντε ωριαία επεισόδια που διαρθρώνονται χρονολογικά από τα προϊστορικά χρόνια, την Αρχαιότητα, το Βυζάντιο, τα Οθωμανικά χρόνια, την ίδρυση του νεοελληνικού κράτους, ως και τη σύγχρονη Ελλάδα. Πώς άλλαξαν οι τροφές, τα σκεύη και οι διατροφικές συνήθειες στον ελλαδικό χώρο ανά τους αιώνες; Πόσο μας επηρέασαν άλλοι πολιτισμοί και πώς τους επηρεάσαμε; Τι έτρωγε ο απλός κόσμος στην αρχαιότητα και το Βυζάντιο; Τι σχέση έχουν οι Άραβες, οι Οθωμανοί, οι Ιταλοί και οι Γάλλοι με την ελληνική κουζίνα; Ποίες είναι οι αλήθειες και οι μύθοι της «Μεσογειακής διατροφής»;
Αυτά είναι μόνο μερικά από τα ερωτήματα που θα απαντηθούν σε αυτό το σπάνιο για τα ελληνικά δεδομένα τηλεοπτικό εγχείρημα. Η σειρά περιλαμβάνει συνεντεύξεις με σημαντικούς Έλληνες και ξένους επιστήμονες, ερευνητές και ειδικούς της διατροφής, που φωτίζουν άγνωστες πτυχές της εξέλιξης των τροφών και της μαγειρικής, καθώς και τις πολιτιστικές επιρροές που αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της ελληνικής διατροφής και ταυτότητας.
ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΗΣ ΤΡΟΦΗΣ ΕΠ.3 "MELTING POT"
Το τρίτο επεισόδιο της σειράς ξεκινάει με την
εμφάνιση μια νέας θρησκείας που συνδέει τη ύπαρξή της με την φτώχεια
αλλά και την τροφή: τον Χριστιανισμό.
Η διατροφή στην Ελλάδα από την προϊστορία μέχρι σήμερα, είναι παραγωγή του ΣΚΑΪ σε συνεργασία με τη δημιουργική ομάδα της Anemon Productiοns και την επιστημονική υποστήριξη και χρηματοδότηση του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση.
Η σειρά ντοκιμαντέρ παρουσιάζει την εξέλιξη της διατροφής στον ελλαδικό χώρο και τη Μεσόγειο, σε πέντε ωριαία επεισόδια που διαρθρώνονται χρονολογικά από τα προϊστορικά χρόνια, την Αρχαιότητα, το Βυζάντιο, τα Οθωμανικά χρόνια, την ίδρυση του νεοελληνικού κράτους, ως και τη σύγχρονη Ελλάδα. Πώς άλλαξαν οι τροφές, τα σκεύη και οι διατροφικές συνήθειες στον ελλαδικό χώρο ανά τους αιώνες; Πόσο μας επηρέασαν άλλοι πολιτισμοί και πώς τους επηρεάσαμε; Τι έτρωγε ο απλός κόσμος στην αρχαιότητα και το Βυζάντιο; Τι σχέση έχουν οι Άραβες, οι Οθωμανοί, οι Ιταλοί και οι Γάλλοι με την ελληνική κουζίνα; Ποίες είναι οι αλήθειες και οι μύθοι της «Μεσογειακής διατροφής»;
Αυτά είναι μόνο μερικά από τα ερωτήματα που θα απαντηθούν σε αυτό το σπάνιο για τα ελληνικά δεδομένα τηλεοπτικό εγχείρημα. Η σειρά περιλαμβάνει συνεντεύξεις με σημαντικούς Έλληνες και ξένους επιστήμονες, ερευνητές και ειδικούς της διατροφής, που φωτίζουν άγνωστες πτυχές της εξέλιξης των τροφών και της μαγειρικής, καθώς και τις πολιτιστικές επιρροές που αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της ελληνικής διατροφής και ταυτότητας.
Το επεισόδιο "Δύο κόσμοι σε μία κουζίνα" ξεκινάει στα χρόνια της οθωμανικής κυριαρχίας για να δει πώς διαμορφώθηκε το φαγητό που τρώμε σήμερα.
Η διατροφή στην Ελλάδα από την προϊστορία μέχρι σήμερα, είναι παραγωγή του ΣΚΑΪ σε συνεργασία με τη δημιουργική ομάδα της Anemon Productiοns και την επιστημονική υποστήριξη και χρηματοδότηση του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση.
Η σειρά ντοκιμαντέρ παρουσιάζει την εξέλιξη της διατροφής στον ελλαδικό χώρο και τη Μεσόγειο, σε πέντε ωριαία επεισόδια που διαρθρώνονται χρονολογικά από τα προϊστορικά χρόνια, την Αρχαιότητα, το Βυζάντιο, τα Οθωμανικά χρόνια, την ίδρυση του νεοελληνικού κράτους, ως και τη σύγχρονη Ελλάδα. Πώς άλλαξαν οι τροφές, τα σκεύη και οι διατροφικές συνήθειες στον ελλαδικό χώρο ανά τους αιώνες; Πόσο μας επηρέασαν άλλοι πολιτισμοί και πώς τους επηρεάσαμε; Τι έτρωγε ο απλός κόσμος στην αρχαιότητα και το Βυζάντιο; Τι σχέση έχουν οι Άραβες, οι Οθωμανοί, οι Ιταλοί και οι Γάλλοι με την ελληνική κουζίνα; Ποίες είναι οι αλήθειες και οι μύθοι της «Μεσογειακής διατροφής»;
Αυτά είναι μόνο μερικά από τα ερωτήματα που θα απαντηθούν σε αυτό το σπάνιο για τα ελληνικά δεδομένα τηλεοπτικό εγχείρημα. Η σειρά περιλαμβάνει συνεντεύξεις με σημαντικούς Έλληνες και ξένους επιστήμονες, ερευνητές και ειδικούς της διατροφής, που φωτίζουν άγνωστες πτυχές της εξέλιξης των τροφών και της μαγειρικής, καθώς και τις πολιτιστικές επιρροές που αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της ελληνικής διατροφής και ταυτότητας.
Το τελευταίο επεισόδιο της σειράς, με τίτλο "H νέα Ελληνική κουζίνα" ξεκινά μετά το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, με την "επινόηση" της έννοιας της Μεσογειακής Δίαιτας από Αμερικανούς επιστήμονες.
Η διατροφή στην Ελλάδα από την προϊστορία μέχρι σήμερα, είναι παραγωγή του ΣΚΑΪ σε συνεργασία με τη δημιουργική ομάδα της Anemon Productiοns και την επιστημονική υποστήριξη και χρηματοδότηση του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση.
Η σειρά ντοκιμαντέρ παρουσιάζει την εξέλιξη της διατροφής στον ελλαδικό χώρο και τη Μεσόγειο, σε πέντε ωριαία επεισόδια που διαρθρώνονται χρονολογικά από τα προϊστορικά χρόνια, την Αρχαιότητα, το Βυζάντιο, τα Οθωμανικά χρόνια, την ίδρυση του νεοελληνικού κράτους, ως και τη σύγχρονη Ελλάδα. Πώς άλλαξαν οι τροφές, τα σκεύη και οι διατροφικές συνήθειες στον ελλαδικό χώρο ανά τους αιώνες; Πόσο μας επηρέασαν άλλοι πολιτισμοί και πώς τους επηρεάσαμε; Τι έτρωγε ο απλός κόσμος στην αρχαιότητα και το Βυζάντιο; Τι σχέση έχουν οι Άραβες, οι Οθωμανοί, οι Ιταλοί και οι Γάλλοι με την ελληνική κουζίνα; Ποίες είναι οι αλήθειες και οι μύθοι της «Μεσογειακής διατροφής»;
Αυτά είναι μόνο μερικά από τα ερωτήματα που θα απαντηθούν σε αυτό το σπάνιο για τα ελληνικά δεδομένα τηλεοπτικό εγχείρημα. Η σειρά περιλαμβάνει συνεντεύξεις με σημαντικούς Έλληνες και ξένους επιστήμονες, ερευνητές και ειδικούς της διατροφής, που φωτίζουν άγνωστες πτυχές της εξέλιξης των τροφών και της μαγειρικής, καθώς και τις πολιτιστικές επιρροές που αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της ελληνικής διατροφής και ταυτότητας.
Η διατροφή στην Ελλάδα από την προϊστορία μέχρι σήμερα, είναι παραγωγή του ΣΚΑΪ σε συνεργασία με τη δημιουργική ομάδα της Anemon Productiοns και την επιστημονική υποστήριξη και χρηματοδότηση του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση.
Η σειρά ντοκιμαντέρ παρουσιάζει την εξέλιξη της διατροφής στον ελλαδικό χώρο και τη Μεσόγειο, σε πέντε ωριαία επεισόδια που διαρθρώνονται χρονολογικά από τα προϊστορικά χρόνια, την Αρχαιότητα, το Βυζάντιο, τα Οθωμανικά χρόνια, την ίδρυση του νεοελληνικού κράτους, ως και τη σύγχρονη Ελλάδα. Πώς άλλαξαν οι τροφές, τα σκεύη και οι διατροφικές συνήθειες στον ελλαδικό χώρο ανά τους αιώνες; Πόσο μας επηρέασαν άλλοι πολιτισμοί και πώς τους επηρεάσαμε; Τι έτρωγε ο απλός κόσμος στην αρχαιότητα και το Βυζάντιο; Τι σχέση έχουν οι Άραβες, οι Οθωμανοί, οι Ιταλοί και οι Γάλλοι με την ελληνική κουζίνα; Ποίες είναι οι αλήθειες και οι μύθοι της «Μεσογειακής διατροφής»;
Αυτά είναι μόνο μερικά από τα ερωτήματα που θα απαντηθούν σε αυτό το σπάνιο για τα ελληνικά δεδομένα τηλεοπτικό εγχείρημα. Η σειρά περιλαμβάνει συνεντεύξεις με σημαντικούς Έλληνες και ξένους επιστήμονες, ερευνητές και ειδικούς της διατροφής, που φωτίζουν άγνωστες πτυχές της εξέλιξης των τροφών και της μαγειρικής, καθώς και τις πολιτιστικές επιρροές που αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της ελληνικής διατροφής και ταυτότητας.
ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΗΣ ΤΡΟΦΗΣ ΕΠ.4 "ΔΥΟ ΚΟΣΜΟΙ ΣΕ ΜΙΑ ΚΟΥΖΙΝΑ"
Το επεισόδιο "Δύο κόσμοι σε μία κουζίνα" ξεκινάει στα χρόνια της οθωμανικής κυριαρχίας για να δει πώς διαμορφώθηκε το φαγητό που τρώμε σήμερα.
Η διατροφή στην Ελλάδα από την προϊστορία μέχρι σήμερα, είναι παραγωγή του ΣΚΑΪ σε συνεργασία με τη δημιουργική ομάδα της Anemon Productiοns και την επιστημονική υποστήριξη και χρηματοδότηση του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση.
Η σειρά ντοκιμαντέρ παρουσιάζει την εξέλιξη της διατροφής στον ελλαδικό χώρο και τη Μεσόγειο, σε πέντε ωριαία επεισόδια που διαρθρώνονται χρονολογικά από τα προϊστορικά χρόνια, την Αρχαιότητα, το Βυζάντιο, τα Οθωμανικά χρόνια, την ίδρυση του νεοελληνικού κράτους, ως και τη σύγχρονη Ελλάδα. Πώς άλλαξαν οι τροφές, τα σκεύη και οι διατροφικές συνήθειες στον ελλαδικό χώρο ανά τους αιώνες; Πόσο μας επηρέασαν άλλοι πολιτισμοί και πώς τους επηρεάσαμε; Τι έτρωγε ο απλός κόσμος στην αρχαιότητα και το Βυζάντιο; Τι σχέση έχουν οι Άραβες, οι Οθωμανοί, οι Ιταλοί και οι Γάλλοι με την ελληνική κουζίνα; Ποίες είναι οι αλήθειες και οι μύθοι της «Μεσογειακής διατροφής»;
Αυτά είναι μόνο μερικά από τα ερωτήματα που θα απαντηθούν σε αυτό το σπάνιο για τα ελληνικά δεδομένα τηλεοπτικό εγχείρημα. Η σειρά περιλαμβάνει συνεντεύξεις με σημαντικούς Έλληνες και ξένους επιστήμονες, ερευνητές και ειδικούς της διατροφής, που φωτίζουν άγνωστες πτυχές της εξέλιξης των τροφών και της μαγειρικής, καθώς και τις πολιτιστικές επιρροές που αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της ελληνικής διατροφής και ταυτότητας.
ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΗΣ ΤΡΟΦΗΣ ΕΠ.5 "Η ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ"
Το τελευταίο επεισόδιο της σειράς, με τίτλο "H νέα Ελληνική κουζίνα" ξεκινά μετά το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, με την "επινόηση" της έννοιας της Μεσογειακής Δίαιτας από Αμερικανούς επιστήμονες.
Η διατροφή στην Ελλάδα από την προϊστορία μέχρι σήμερα, είναι παραγωγή του ΣΚΑΪ σε συνεργασία με τη δημιουργική ομάδα της Anemon Productiοns και την επιστημονική υποστήριξη και χρηματοδότηση του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση.
Η σειρά ντοκιμαντέρ παρουσιάζει την εξέλιξη της διατροφής στον ελλαδικό χώρο και τη Μεσόγειο, σε πέντε ωριαία επεισόδια που διαρθρώνονται χρονολογικά από τα προϊστορικά χρόνια, την Αρχαιότητα, το Βυζάντιο, τα Οθωμανικά χρόνια, την ίδρυση του νεοελληνικού κράτους, ως και τη σύγχρονη Ελλάδα. Πώς άλλαξαν οι τροφές, τα σκεύη και οι διατροφικές συνήθειες στον ελλαδικό χώρο ανά τους αιώνες; Πόσο μας επηρέασαν άλλοι πολιτισμοί και πώς τους επηρεάσαμε; Τι έτρωγε ο απλός κόσμος στην αρχαιότητα και το Βυζάντιο; Τι σχέση έχουν οι Άραβες, οι Οθωμανοί, οι Ιταλοί και οι Γάλλοι με την ελληνική κουζίνα; Ποίες είναι οι αλήθειες και οι μύθοι της «Μεσογειακής διατροφής»;
Αυτά είναι μόνο μερικά από τα ερωτήματα που θα απαντηθούν σε αυτό το σπάνιο για τα ελληνικά δεδομένα τηλεοπτικό εγχείρημα. Η σειρά περιλαμβάνει συνεντεύξεις με σημαντικούς Έλληνες και ξένους επιστήμονες, ερευνητές και ειδικούς της διατροφής, που φωτίζουν άγνωστες πτυχές της εξέλιξης των τροφών και της μαγειρικής, καθώς και τις πολιτιστικές επιρροές που αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της ελληνικής διατροφής και ταυτότητας.