Συνολικές προβολές σελίδας

ΔΥΟ ΜΠΑΛΕΣ ΠΑΓΩΤΟ

 

Κάποιες φορές χρειάζεται να είμαστε ευγενικοί, ακόμα και αν αυτό σημαίνει ότι θα στερηθούμε κάτι που νομίζουμε πως χρειαζόμαστε.. Νομίζουμε πως χρειαζόμαστε πράγματα… ενώ στη πραγματικότητα αυτό που χρειαζόμαστε περισσότερο είναι αξίες… 

 
Μία μέρα ένα μικρό παιδί που του άρεσε πολύ το παγωτό πήγε σε μία καφετέρια. Όταν η σερβιτόρα το πλησίασε την ρώτησε: «Πόσο κοστίζει αυτό το μεγάλο μπολ με τις τρεις μπάλες παγωτό και το σιρόπι φράουλα?»
 
Η σερβιτόρα του απάντησε : «Αυτό κάνει πέντε ευρώ»
 
Το αγόρι έβαλε το χέρι στη τσέπη και άρχισε να μετρά τα νομίσματα που κρατούσε μαζί του. Έπειτα ρώτησε: «Και πόσο κοστίζουν δύο απλές μπάλες παγωτό;»
 
«Τρία ευρώ..», απάντησε η σερβιτόρα.
 
Το αγόρι ξανά μέτρησε τα νομίσματα που είχε μαζί του κι έπειτα είπε: «Θα πάρω τις δύο μπάλες παγωτό σοκολάτα, χωρίς σιρόπι.»
 
Η σερβιτόρα μετά από λίγο έφερε το παγωτό, το άφησε στο τραπέζι του αγοριού και απομακρύνθηκε. Το αγόρι έφαγε το παγωτό, άφησε τα χρήματα στο τραπέζι και έφυγε.
 
Μετά από λίγο, η σερβιτόρα πήγε να μαζέψει το τραπέζι. Προς έκπληξή της, είδε ότι το αγόρι, εκτός από τα τρία ευρώ για το παγωτό.. είχε αφήσει και δυο ευρώ φιλοδώρημα..»